QUI SOM?



La Fundació SGAE desenvolupa, sense ànim de lucre, activitats socials, assistencials i promocionals per donar suport a l'autoria, la creació i la cultura dels socis de la Societat General d’Autors i Editors, els quals pertanyen als sectors de les arts escèniques, la música i l’audiovisual. Els objectius de la Fundació SGAE són donar suport a l'autoria i la creació, vetllar pel respecte als drets d'autor, i posicionar i promoure socialment l'autoria com a element clau del sector cultural. Les línies socials d’actuació de la Fundació SGAE se centren en oferir beques i ajuts que fomentin el desenvolupament professional i formatiu dels socis, i en la realització de plans d'assistència social.

www.fundacionsgae.org



La Tornada és una revista musical nascuda l'any 2015. Des de principis de 2018, la seva activitat periodística es centralitza al portal web La Tornada LIVE, herència de la revista digital publicada setmanalment entre 2015 i 2017. Paral·lelament, també es dediquen a la producció i organització d'esdeveniments musicals. Treballen amb projectes propis, però també per a tercers, assumint la gestió integral de concerts, festivals o cicles de petit format ja sigui per ajuntaments, entitats o equipaments tant privats com públics. Ofereixen un servei 360º, sempre de la mà de l'organisme organitzador, cuidant fins el més petit detall de cada projecte i adaptant-se a les possibilitats pressupostàries de cada cas. Actualment porten la producció dels festivals Propers (Castell d'Aro), Microclima (Camprodon), Místic (Casa de Cultura del Gironès, Les Bernardes) i del cicle Concerts de Tornada (Bordils) i estan al darrera del festival Espurnes (Llagostera), d'organització pròpia. També assumeixen la producció de concerts o esdeveniments puntuals. Més enllà de la música en directe, La Tornada també compta amb una vessant formativa. Anualment organitzen unes jornades itinerants per a músics emergents de la mà de Fundació SGAE; un curs de fotografia musical al CC Albareda de Barcelona i diversos projectes formatius sota demanda.

www.latornada.cat



Les Cases de la Música són el projecte sociomusical en xarxa de Catalunya. El projecte neix el 2005, coparticipat entre l'administració publica i l'empresa privada, destinat a potenciar la música en viu en totes les seves vessants: Formació, Creació, Exhibició (concerts) i Participació ciutadana i dinamització.

El concepte de Xarxa es desenvolupa per tal de permetre l’intercanvi d’activitats, d’experiències i projectes que permetin l’evolució i la millora del projecte.

Actualment hi ha 5 seus de les cases de la música a Mataró, Gironès, l'Hospitalet, Terrassa i Manresa.

Si féssim un símil esportiu, les Cases de la Música serien el "futbol base" o el planter que ha d'ajudar a fer sorgir nous artistes i nous públics.

Si féssim un símil empresarial, podríem dir que serien l'apartat de R+D+I del sector musical.

És un projecte compartit entre ICEC (Generalitat de Catalunya), Diputació de Girona, Ajuntament de Mataró, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Girona, Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Manresa, Visualsonora S.c.l, Fundació Casa de la Música del Gironès, Salamandra S.L, Vesc S.L i Propaganda pel Fet.

Aquest model de col·laboració públicoprivada és la clau per a poder dur a terme un projecte que té vocació de servei públic amb tota una sèrie d'activitats que no tenen rendiment econòmic immediat però sí pel sector de cara al futur i que són necessàries per tal de fer créixer l'escena musical de país, alhora que cobreixen necessitats socials.

El projecte va ser creat a Catalunya el 2005 i ha estat motiu de reconeixement a nivell europeu com a projecte innovador dins el sector musical. També ha estat reproduït a Euskadi amb el mateix format.

www.casadelamusica.cat

Fuse