Josep Thió | 14 GENER 2017 | GIRONA

Partint dels límits intangibles entre el pop i el rock, Josep Thió (Barcelona, 1965) és l’autor d’un cançoner que des de mitjans dels anys vuitanta conté alguns dels èxits més importants de la història del rock català. Seus són els acords de “L’Empordà”, “Si et quedes amb mi”, “El far del sud” o “Camins”, fites icòniques de Sopa de Cabra, la mítica banda de la qual és membre.

Durant el parèntesi d’inactivitat dels Sopa de Cabra, Thió va emprendre una carrera en solitari que fins avui ens ha deixat tres discos editats per Música Global –“Avui és demà” (2004), “5.000 nits” (2006) i "Els teus cels" (2008)– on ens ha ensenyat amb les seves cançons la seva vessant més íntima i personal. El 2011 torna als escenaris amb Sopa de Cabra. Gràcies a aquest retrobament hem pogut gaudir d'una nova col·lecció de cançons de Josep Thió que s'han materialitzat a "Cercles" (2015), el darrer disc de la banda.

Josep Thió és també l’autor de “Quan Somrius” una cançó de Nadal que ja ha esdevingut un clàssic dins l’imaginari festiu de casa nostra.

*Foto de Ferran Sendra
Fuse