OLOT | DV 1 FEBRER 2019

LLOC DE LA JORNADA: El Torín (Olot). Plaça del Puig del Roser, 19
HORA: 20h
Gratuït

COM TROBAR CONCERTS?

La Fundació SGAE, La Tornada, les Cases de la Música i l'Institut de Cultura d'Olot impulsen una taula rodona la sala El Torín per ajudar a autors emergents a millorar la seva incidència en el món de la música en directe.
Impulsar un grup de música és una aventura carregada de dificultats i de dubtes. Segurament, però, hi ha una pregunta que tot músic s'ha fet milers de vegades: Com aconsegueixo trobar concerts? La resposta no és fàcil i no hi ha una fórmula màgica, però a partir de les visions de diferents professionals del sector el programa formatiu Soc Autor - impulsat per la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música i que en aquesta ocasió compta també amb el suport de l'Institut de Cultura d'Olot- intentarà aportar-hi una mica de llum amb una taula rodona que tindrà lloc a Olot el dia 1 de febrer.
La cita serà a El Torín (Plaça del Puig del Roser, 19) a partir de les 20h i comptarà amb quatre ponents de primer nivell: el músic bisbalenc Miquel Abras; la directora de TEMprductions, Cristina Torres -responsable dels festivals Músiques Sensibles, Concerts a Empúries i Talarn Músic Experience i abans mànager de Blaumut-; el responsable d'Alter Sinergies, Francesc Viladiu -director artístic del festival Aphònica i corresponsable del projecte Càntut, entre d'altres- i el coordinador de les Cases de la Música, Jordi Planagumà -qui també havia estat programador de La Mirona i el Black Music Festival-.
Tots ells aportaran la seva visió i experiència i la posaran al servei dels assistents amb l'objectiu d'analitzar les dificultats i les oportunitats amb què es troben els artistes emergents a l'hora de buscar concerts i com poden fer-ho per millorar la seva incidència en el món de la música en viu i aconseguir professionalitzar el seu projecte. I és que l'acte vol ser una eina formativa que s’adreça als autors per ajudar-los a tirar endavant els seus projectes musicals. La iniciativa Soc Autor posa en primera línia la feina de l'autor per dotar-lo d'eines, oferir-li assessorament i formació, i afavorir un intercanvi d'experiències a través del treball en xarxa. L'objectiu de Soc Autor és, novament, promoure el fet autoral, reconèixer la tasca d'aquest col·lectiu i enriquir-lo en coneixements.


PONENTS
Miquel Abras (Músic)
Cristina Torres (directora de TEMprductions, responsable dels festivals Músiques Sensibles, Concerts a Empúries i Talarn Músic Experience)
Francesc Viladiu (responsable d'Alter Sinergies i director artístic del festival Aphònica i corresponsable del projecte Càntut, entre d'altres)
Jordi Planagumà (coordinador de les Cases de la Música i exprogramador de La Mirona i el Black Music Festival)
Fuse